Wat is Henna?

Henna is een groen poeder met een sterke geur, dat komt uit het gedroogde blad van de Lawsonia Inermis, oftewel de hennaplant. Het is een struik die van nature voorkomt in onder andere Noord-Afrika en India. De hennastruik wordt al sinds ca. 3500 v. Chr. gekweekt. Van de bloemen kan parfum worden gemaakt, terwijl uit groene bladeren kleurstof wordt gewonnen, voor het kleuren van haar of het maken van mooie versieringen op de huid. Het hennapoeder wordt dan gemengd met water. Wanneer de henna van het haar of de huid wordt afgehaald, laat het een rode tot roodbruine kleur achter. We hebben het dan over de pure vorm van henna, zonder verdere toevoegingen. Deze pure henna moet uren intrekken om een afdruk op de huid achter te laten.


     


                                                                                                            Waarom Brow Henna kiezen:

Iemand heeft redelijk volle wenkbrauwen, maar wil ze graag meer uitgesproken. Door de afdruk van de henna op de huid lijken de wenkbrauwen veel voller.
Iemand heeft dun bezaaide wenkbrauwen, en wil een iets meer aanwezige wenkbrauw.
Henna kan worden gebruikt om kale plekjes op te vullen.
Het is de perfecte behandeling voor vrouwen die niet goed zijn met make-up, maar wel naar een paar dagen met perfecte wenkbrauwen verlangen. Bijvoorbeeld voor een citytrip.
Wenkbrauwhenna geeft een langduriger resultaat dan gewone verf.

                                                                                                           Hoelang blijft het zichtbaar?

Wenkbrauwhenna kleurt de haartjes voor zo’n vijf weken, de afdruk op de huid blijft 5 tot 14 dagen zichtbaar. Langer kan eigenlijk niet, omdat de opperhuid zich constant vernieuwt. Hoe lang de henna precies zichtbaar is op de huid, hangt van verschillende factoren af en verschilt per huidtype en lifestyle.

Zo is het reinigingsregime van jouw klant van invloed. Hoe meer er wordt geboend en gescrubd, hoe eerder de kleur zal vervagen. En ook een vette huid versnelt dit proces. Maak dus nooit een belofte, maar laat jouw klant weten dat het de eerste keer even afwachten is

Een advies om er zo lang mogelijk plezier van te hebben, is om de wenkbrauwen zo min mogelijk te reinigen en nat te maken.


  

                                                                                                    Contra indicaties/ voor wie niet geschikt is?

onze klanten verdienen de beste service en de mooiste resultaten. In een paar gevallen is het beter om geen brow henna te gebruiken en te kiezen voor een andere verf, of helemaal geen verf.

Wenkbrauwhenna is in de volgende gevallen af te raden.

1- Bij zeer blonde wenkbrauwen, of een heel lichte huid. Het geheel wordt dan veel te hard. Ook zijn heel lichte haren vaak poreus, waardoor ze verf als een spons opzuigen. De lichtste kleur kan dan al na 5 minuten zwart uitvallen. In zo’n geval kies je voor een lichtbruine regular verf. De haartjes van deze wenkbrauwen zijn bijna wit. En de huid van deze beauty is ook zeer blank. Meer aanwezige brows zou ze zeker kunnen gebruiken. Maar henna zou het te hard maken, omdat je dan ook de huid meeverft.

2- Bij zeer dunne of korte wenkbrauwen. Je kunt brow henna niet gebruiken om wenkbrauwen langer of breder te maken. Op kale plekken zal de henna geen afdruk achterlaten, of heel snel vervagen. Als je deze wenkbrauwen langer of breder zou maken, zal je verschil zien tussen de echte wenkbrauwen en wat je hebt 'getekend'.

3- Als iemand te jong is. We zien hier niet heel veel kwaad in, maar de wet schrijft voor dat een klant minstens zestien jaar oud moet zijn. Dus houd je daar ook aan.

4- Bij een vette huid. Helaas verdwijnt henna zeer snel bij een erg vette huid. Hoe je dit huidtype herkent? De huid is glanzend en heeft grove poriën. Ook heel stugge wenkbrauwharen duiden vaak op een vette huid.

5- Bij zwangerschap. Het is niet bewezen dat het schadelijk is voor de baby. Maar net als bij gewone haarverf wordt dit afgeraden tijdens de zwangerschap. Onder invloed van hormonen kan de huid gevoeliger reageren. Ook op een eventuele allergie. Zeker tijdens een zwangerschap is een allergische reactie extra vervelend.

6- ls iemand al heel donkere en volle wenkbrauwen heeft. De haartjes hoeven immers niet meer te worden geverfd en een afdruk op de huid is dan niet nodig. Vaak is het bij zo’n volle wenkbrauw ook lastig om de huid goed mee te verven. Deze wenkbrauwen zijn te vol en te donker voor henna. Er is helemaal geen huid zichtbaar, dus brow henna heeft sowieso geen nut.

7- Vlak voor een zonvakantie. De eerste 24 tot 48 uur wordt direct zonlicht op de wenkbrauwen afgeraden. En zolang de henna op de huid zit, liever niet vol in de zon, omdat dit een allergie kan uitlokken. Tenzij er een hoge beschermingsfactor wordt gebruikt.

8- Bij een allergie voor - of een gevoelige reactie op - wenkbrenkverf.   


Tips:

- De wenkbrauwen de eerste 12 uur niet nat maken

- Zo min mogelijk reinigingsproducten gebruiken

- Niet te veel cremes op de wenkbrauwen aanbrengen
- De wenkbrauwen niet scrubben

- Oppassen met de zon en de zonnebank, niet allen vervaagt de kleur sneller, zon kan ook een allergie uitlokken!


Prijs:

Brows shaping+henna tinting 60min €37,50

Brows bijwerkingen binnen 3 weken €15,-